Povestea, cum poate fi exprimată și relatată prin design

De câte ori nu ați auzit că povestea vinde? Sigur că nu doar o singură dată. De mici copii creștem cu povești, iar brandurile au învățat, prin tot ce fac să spună o poveste unitară.

Proiectarea web este o metodă de exprimare. Comunică un mesaj vizual celor care îl văd. De asemenea, comunică o poveste, indiferent dacă este explicită sau exprimată în mod clar.

Ca designer, este de datoria dvs. să vă asigurați că această poveste este clară. Povestea de design digital ar trebui să corespundă poveștii companiei, brandului, website-ului, jocului, băuturii îmbuteliate sau orice altceva pentru care lucrați.

Articole recomandate:

Relatarea unei povești este importantă pentru a crea o impresie de durată. Povestea face „lucrul” dvs. mai memorabil decât toate celelalte.

Care e povestea dvs.?

Înainte de a începe chiar să proiectați primul element, determinați ce poveste intenționați să spuneți. Este fericită sau tristă, distractivă și energică sau lentă și cu detalii? Povestea trage de inimă?

Scrieți-o astfel încât întreaga echipă să cunoască și să înțeleagă povestea, tonul și starea de spirit pe care ar trebui să o transmită designul.

Câteva exemple frumoase de poveste (cu un design care să se potrivească) includ:

  • Pantofi TOMS: filantropie;
  • Clif Bar: Simplu, aventură;
  • Go Pro: Incitant și extrem;
  • Nike: Atitudine.

Deci, cum vă identificați povestea? Începeți cu o abundență de multe elemente. Spuneți cu voce tare numele companiei / brandului / clientului pentru care lucrați.

Apoi notați toate cuvintele și toate lucrurile cu care le asociați. Rugați alte câteva persoane să facă același lucru fără să știe mențiunile din lista dvs. Va apărea o temă comună. Aceasta este povestea pe care o căutați.

Dacă nu doriți ca rezultatele obținute astfel să facă parte din povestea dvs., s-ar putea să fie momentul să aduceți un manager de marcă care să ajute la schimbarea acesteia.

Povestea are mai multe părți

Numerele variază, în funcție de cine întrebați, dar fiecare poveste are câteva părți foarte specifice. Povestea de proiectare ar trebui să transmită și asta. Povestea sau arcul narativ, schițează acțiunea și cronologia complotului sau acțiunii.

Începeți cu o introducere. Pagina de destinație trebuie să fie simplă. Trebuie să reflecte cât mai mult identitatea companiei și principalul domeniu de activitate.

Puteți personifica brandul în câteva personaje interesante. Acțiunea în creștere a poveștii se poate întâmpla pe măsură ce vizitatorii învață despre personaje și setări. Anumite pagini pot reprezenta scenele în care se întâmplă acțiunea.

Vizitatorul devine intrigat și ar dori să afle mai multe.

Punctul culminant al poveștii este cel mai mare moment de cotitură din poveste: ce puteți găsi la o adresă și unde îl puteți găsi. Vizitatorul devine implicat în poveste și vrea să meargă acolo.

Acțiunea care descrește te duce spre concluzie. Vizitatorul trebuie încurajat să facă click pe o anumită pagină. Un apel la acțiune corelat cu designul website-ului va genera conversiile pe care le urmăriți. Gândiți-vă bine la o structură website înainte de lansare.

În cele din urmă, povestea are rezoluție. Vizitatorul știe de companie și dacă nu este decis să cumpere, sigur va fi tentat să vă facă o vizită. Dacă acesta își amintește părțile cheie ale poveștii este foarte probabil să le zică și prietenilor.

Povestea are beneficii

Povestea are și trei avantaje cheie. O poveste vă ajută să înțelegeți, să vă implicați și să vă amintiți. Gândiți-vă la toate jocurile distractive pe care le jucați pe telefon, fiecare are o poveste.

Vizual doriți să utilizați aceste beneficii în avantajul dvs., cu elemente precum culoarea, tipul și imaginile. Legați estetica de poveste. Alegeți o paletă de culori care creează o conexiune logică cu sentimentul sau starea de spirit a poveștii pe care o spuneți. Faceți același lucru cu alegerile de tipografie.

Imaginile ar trebui să transmită și acel mesaj. (Există un motiv pentru care fiecare persoană din fiecare imagine pe care Coca-Cola o distribuie zâmbește. Fericirea face parte din povestea lor. Acest lucru este valabil pentru companie de-a lungul timpului.)

Sfaturi pentru proiectarea poveștii

Aspectul poveștii dvs. ar trebui să reflecte starea de spirit și tonul ei. O poveste simplă, înfundată de efecte elaborate poate avea un sentiment disociat. Iată cinci instrumente de proiectare care vă pot ajuta să vă spuneți povestea.

Imaginile mari

Ați auzit clișeul: o imagine valorează 1.000 de cuvinte. Folosiți asta în avantajul dvs. Ce imagine le spune cel mai bine oamenilor despre ce sunteți? Sau poate nu este deloc o fotografie, ci o ilustrație.

Mergeți cu una sau două dintre aceste imagini care reprezintă compania dvs. Pantofii TOMS, de exemplu, fac acest lucru deosebit de bine. Imaginile de pe fiecare pagină a website-ului sunt mai multe elemente din poveste, decât despre produsul propriu-zis. Această prezentare creează mai bine o legătură cu povestea.

Cuvintele mari

Un cuvânt sau o expresie mare poate cimenta impresia de durată pe care vreți să o faceți. Spuneți-le oamenilor despre ce sunteți pe scurt, pentru a-i atrage în povestea dvs.

Marca Clif Bar este destinată aventurierilor. De la ambalarea produselor până la website, acest lucru este clar în special. Website-ul, în special, folosește cuvinte mari pentru a scoate în evidență spiritul de aventură: „Hrănește-ți AVENTURA”.

Culorile

Știința din spatele culorilor și a emoției a fost dovedită de nenumărate ori. Nuanța poate avea un impact semnificativ asupra modului în care utilizatorii percep un design digital și se conectează cu acesta. Asigurați-vă că paleta dvs. de culori creează conexiunea potrivită.

Două palete de culori, pot crea și spune versiuni diferite ale aceleiași povești. Țineți minte această idee când vă gândiți la culoare în proiectele de web design, pentru a vă asigura că schema dvs. spune povestea potrivită.

Efecte de proiectare

Unul dintre lucrurile minunate despre tehnologie este că aveți multe opțiuni disponibile pentru a vă spune povestea. Cele două mari tendințe în ceea ce privește web designul sunt efectele video și efectele paralaxe. Ambele sunt tehnici grozave de povestire.

Derularea Parallax vă poate ajuta să creați scene sau diapozitive pentru fiecare „capitol” din povestea dvs. Efectul este în general clar și ușor de utilizat.

Funcționează pentru o varietate de tipuri de povești. Poate fi la fel de simplu sau de complex pe cât o doriți. Gândiți-vă la această tehnică atunci când proiectați și pentru elemente tipărite. Creați un design de tipar de tip panou (sau flipbook sau storyboard) pentru a obține aceeași evoluție a poveștii.

Videoclipul vă oferă controlul pentru a spune de fapt o poveste în imagini și cu sunet dacă doriți. Lucrul frumos despre un videoclip scurt este că poate fi încorporat în mai multe proiecte de design de pe website-ul dvs., până la prezentarea unei relatări de diapozitive cu display.

Navigarea

Obținerea oamenilor prin povestea dvs. – și design – este important. Fluxul clar, navigația și apelurile la acțiune fac ca acest lucru să fie posibil. Faceți ca utilizatorii să se conecteze cu designul și povestea dvs. în modul în care doriți.

Indiferent dacă designul este tipărit sau digital, setați un curs clar de acțiune și interacțiune. Ce ar trebui să facă oamenii după ce vă văd designul?

În general, Nike face o treabă excelentă. Brandul creează o stare de spirit distinctă și vă ajuta să ajungeți la porțiunea de vânzări a website-ului în mai multe moduri.

Există o bară de meniu în partea superioară și laterală a website-ului, precum și legături directe și acționabile în glisor. Mai mult, fiecare legătură face parte din povestea brandului.

Concluzie

Povestirea este o parte esențială a procesului de proiectare. Așadar, scoateți un stilou și notați ce poveste doriți să relatați. S-ar putea să fie istoricul companiei, sau de ce produsul dvs. este superior celorlalți sau modul în care CEO-ul își desfășoară activitatea. Toată lumea are ceva unic și interesant de împărtășit.

Puteți să vă organizați fluxul de lucru cu Todoist și să programați ședințe de brainstorming. Identificația ideea cea mai bună care vă poate face website-ul viral.

Conectați aceste informații interesante la designul dvs. cu efecte de culoare, imagini, tipografie și design. Începeți să vă gândiți la tot ceea ce vedeți: ce poveste încearcă să spună? Funcționează?

Un website care spune o poveste vă va ajuta la strategia de promovare web și la strategia de optimizare SEO. Verificați oferta noastră de servicii SEO, iar dacă aveți nevoie de un serviciu sau o ofertă personalizată nu ezitați să accesați datele noastre de contact.

Lasă un comentariu