Google Q and A, cum puteți scoate cele mai bune rezultate pentru website

Google Q and A, cum puteți scoate cele mai bune rezultate pentru website. În august 2017 compania Google a lansat funcția de Întrebări și Răspunsuri.

La fel ca fragmentele de prezentare și căsuța „Oamenii au mai întrebat și”. Îi ajută pe utilizatori să obțină răspunsurile de care au nevoie direct pe SERP. Dar ce înseamnă asta pentru companii?

Mai puțin trafic organic, deoarece utilizatorii nu vor accesa website-ul companiei. Dar nu intrați în panică! Puteți obține conversiile direct în căutare. Important este să aflați câteva trucuri despre întrebări și răspunsuri.

În acest articol de pe blog vom arunca o privire asupra Google Q and A. Cum se utilizează funcția și care sunt acțiunile simple care vă vor ajuta să beneficiați la maxim.

Cum funcționează Google Q and A

Întrebări și răspunsuri Google a început cu aplicația Google Maps pentru Android. A fost singurul loc în care atât utilizatorii și întreprinderile puteau să întrebe și să ofere răspunsuri.

Acum, secțiunea Google Q and A este inclusă în pachetul Google Local Pack și în Knowledge Graph. Asta înseamnă că tot mai mulți oameni îl folosesc.

Întrebările și răspunsurile Google au fost inițial concepute pentru crowdsourcing. O astfel de abordare ar permite Google să își construiască o imagine a unei afaceri locale. Aceasta va putea fi bazată pe idei ale vechilor clienți.

Întrucât astfel de perspective ar putea fi pozitive sau negative, obiectivul principal a fost aici. Cu cât utilizatorii furnizează mai multe informații, cu atât mai bine.

Datorită eforturilor Google de a angaja utilizatorii, totul a funcționat conform planului inițial. Acum, cele mai populare locații, cum ar fi Muzeul Luvru, prezintă sute de întrebări.

Cine răspunde la toate aceste întrebări?

Permiteți-ne să vă prezentăm ghizii locali: cei mai înfocați susținători ai Google Q and A. În prezent, în jur de 62% dintre întrebări au cel puțin un răspuns din Local Guide. Datele se bazează pe cercetările realizate de ThriveHive.

Dar proprietarii de afaceri? Sunt destul de lenți când vine vorba de a intra în discuții. Aproximativ 91% din toate întrebările nu primesc răspunsuri de la proprietarii de afaceri.

Acum un an, Google a actualizat funcția de Q and A. Nu mai trebuie să așteptați un răspuns de la un ghid local sau de la un proprietar de afaceri. Puteți obține o replică instantanee, chiar de la Google.

Motorul de căutare se bazează pe întrebări și răspunsuri existente. Împreună cu recenzii ale utilizatorilor, furnizează răspunsuri în timp real.

O afacere despre analiză SEO în interesul dvs. este destul de populară? Este foarte probabil ca la întrebarea pe care o aveți în minte să fi răspuns cineva deja. Mai ales de către Local Guides. Google vă va economisi timpul și va găsi rapid răspunsul pentru dvs.

Totul pare minunat până acum. Deci, de ce să nu lăsăm doar ghizii locali și Google să își facă treaba? Ei bine, să ne bazăm doar pe Local Guides înseamnă să le acordăm prea multă putere.

Clienții vor decide dacă să interacționeze cu afacerea dvs. sau nu pe baza opiniilor Local Guides. Și aici este o situație care se poate întoarece împotriva intereselor dvs.

Local Guides pot fi atât o binecuvântare cât și un coșmar

Local Guides sunt forța motrice a abordării crowdsourcing de la Google. Aceștia adaugă fotografii ale locului, lasă recenzii, publică întrebări și răspunsuri.

Cineva pune o întrebare despre un loc care a fost cândva vizitat de un ghid local. Acesta din urmă va primi o notificare prin care i se cere să lase o replică.

De ce ar petrece timpul să răspundă la întrebările altor persoane dacă nu sunt un serviciu de suport clienți? Pe lângă dorința altruistă de a-i ajuta pe ceilalți, diferite avantaje fac ca totul să funcționeze.

Dacă vă înregistrați ca ghid local veți primi puncte pentru fiecare contribuție realizată. Fiecare răspuns, de exemplu, oferă unui ghid local trei puncte.

Dacă achiziționați destule puncte puteți obține luni gratuite de muzică pe Google Play. Sau puteți achiziționa filme de pe Google Play cu reducere.

Într-o lume ideală, acest lucru ar conduce la o mulțime de recenzii imparțiale, întrebări și răspunsuri utile. Ghizii locali vor fi recompensați pentru că ajută Google și alți utilizatori. Însă, cazurile în care ghizii publică răspunsuri lipsite de sens de dragul de a obține puncte nu sunt rare.

Poate un proprietar al companiei va publica răspunsuri utile printre altele lipsite de sens. Clienții le-ar aprecia, cu siguranță pe cele care oferă rezolvarea unei probleme.

Cum să profitați la maxim de Google Q and A

Funcția Q and A este chiar acolo, în SERP. Oricine alege Google sau deschide profilul afaceri dvs. prin intermediul Local Finder îl va vedea.

Și iată ce contează. Numărul de întrebări pe care le prezintă profilul, tipul de întrebări pe care le pun utilizatorii. De asemenea, contează și răspunsurile pe care le dau utilizatorii.

Contează și modul în care afacerea interacționează cu clienții săi.

Google Q and A poate fi folosit ca un alt instrument. Vă poate ajuta să construiți o poveste puternică și consecventă de brand. Într-un final, aveți șansa de a atrage noi clienți pentru afacerea dvs.

Începeți prin monitorizare activă și răspundeți la întrebările utilizatorului. Răspunsurile utile provenite de la proprietari demonstrează că o afacere își prețuiește clienții. O afacere care preferă să-și ignore utilizatorii denotă o  atitudine de „nu-mi pasă”.

De asemenea, puteți găsi câteva întrebări și răspunsuri „proaste” sub profilul dvs. Acesta e un lucru perfect normal. Mediile aglomerate au fost întotdeauna un loc prielnic pentru a răspândi dezinformarea.

Vestea bună este că întrebările și răspunsurile jignitoare pot fi semnalizate și eliminate. Cu toate acestea, va trebui să le observați mai întâi.

Dezvăluim detaliile cu privire la modul de lucru Google Q and A cel mai eficient.

Monitorizarea secțiunii de întrebări și răspunsuri

Ce s-a întâmplat când a fost introdusă funcția pentru prima dată? Singura modalitate prin care proprietarii puteau fi alertați despre întrebări era prin notificări. Acestea erau disponibile pe dispozitivele Android.

Pentru a obține alerta trebuia o conectare în contul Google My Business.

Din fericire, acum totul a devenit mult mai ușor. Puteți configura o alertă în Setările Google My Business. În acest mod o să fiți notificat prin e-mail, de fiecare dată când cineva pune o întrebare.

Începând cu noiembrie 2018, puteți lucra și prin intermediul API-ului Google My Business. Este o adevărată binecuvântare pentru companiile cu mai multe locații.

Nu utilizați API-ul dar aveți numeroase întreprinderi răspândite în toată țara? Puteți găsi instrumente pe internet destul de utile care să se ocupe de această problemă.

Permite verificarea rezultatelor SERP pentru locații diferite de cea fizică. Introduceți numele mărcii dvs. în câmpul de cuvinte cheie.

Alegeți țara, locația exactă de care aveți nevoie și atingeți Search Google. Drept urmare, veți vedea graficul afacerii dvs. în locația aleasă.

După ce ați ajuns în Google Q and A, verificați dacă există întrebări la care trebuie să răspundeți. Observați dacă există ceva ce vreți să fie eliminat din profilul Google My Business. Iată ce trebuie să știți pentru a face totul corect.

Răspundeți la întrebările utilizatorilor

Pentru a scrie întrebările în cel mai bun mod posibil, urmați aceste sfaturi simple:

  • vorbiți pe limba clienților dvs. Formulați întrebări și răspunsuri ușor de înțeles și nu încercați din greu să vindeți. Întrebările ar trebui să arate ca și cum ar fi fost scrise de clienți. Nu lăsați niciun indiciu că de fapt v-ați prezentat singuri afacerea. În ceea ce privește răspunsurile, realizați-le în așa fel încât să fie de ajutor pentru clienți;
  • mai puțin este mai mult. Fiți informativ și precis. Realizați răspunsuri ușor de citit și de înțeles. Clienții dvs. le vor aprecia;
  • verificați întotdeauna de două ori răspunsul pe care urmează să îl trimiteți. Nu doriți să găsiți cuvinte scrise greșit în răspuns după ce ați apăsat butonul de publicare.

Înainte de a răspunde, asigurați-vă că sunteți conectat la contul Google legat de profilul dvs. de afaceri. Acesta este singurul mod în care răspunsul va arăta clar că provine de la proprietarul afacerii. În afară de asta, totul este simplu.

Mai trebuie menționat un amănunt. Vindeți produse sau servicii restricționate? De exemplu, alcool, dispozitive medicale sau servicii financiare? Răspunsurile dvs. nu ar trebui să conțină link-uri, e-mail-uri sau numere de telefon. În caz contrar, nu vor apărea.

Răspunsul la întrebări noi ar trebui să fie prima dvs. prioritate. Cu toate acestea, nu uitați nici de întrebări mai vechi care nu au primit răspunsuri adecvate.

Oferiți răspunsuri semnificative la întrebările clienților dvs., în timp util. Dacă nu o veți face este posibil să aveți probleme cu răspunsuri care nu sunt atât de relevante.

Folosiți puterea promovării și de raportare în Google Q and A

Acum, să trecem la întrebările și răspunsurile de care ar fi bine să scăpați. În acest scop, utilizați funcția de raportare. Puteți semnaliza răspunsul sau întrebarea „proastă” a cuiva doar dacă încalcă regulile Google.

De exemplu, puteți elimina textele care sunt off-topic sau cele care includ un limbaj ofensator. După ce este raportat, de obicei, trebuie să treacă între 12 și 36 de ore pentru a se șterge textul.

Pe lângă semnalarea întrebărilor și răspunsurilor necorespunzătoare, utilizați butonul „Like”. În acest mod puteți să le promovați pe cele mai bune dintre ele. Iată ce trebuie să știți despre promovare:

  • un răspuns trebuie să obțină cel puțin unul ca acesta să fie vizibil în Local Finder. De asemenea, sunt necesare trei note superioare pentru a intra în Knowledge Graph. Dacă nu s-a înregistrat nicio promovare, profilul va afișa doar numărul de întrebări și răspunsuri;
  • ce se întâmplă dacă sunt răsplătite mai multe răspunsuri? Se va afișa în Knowledge Graph cel ce a obținut cele mai multe like-uri;
  • dacă o întrebare primește mai multe răspunsuri, din nou, va fi afișat cel mai popular.

Puteți promova atât ghidul local, cât și propriile răspunsuri pentru a ajunge în secțiunea Q and A.

Răspunsul proprietarului la o întrebare trebuie să obțină multe voturi. Chiar mai multe decât cele primite de la un client pentru a ajunge cât mai sus. Ce se poate face în legătură cu asta? Rugați-vă clienții fideli să vă promoveze întrebările și răspunsurile pentru a ajunge în partea de sus.

Publicați câteva întrebări și răspunsuri proprii

Este crucial să răspundeți la toate întrebările pe care le primiți, în timp util. Din păcate, o asemenea activitate nu este suficientă pentru a vă crește interacțiunile.

Fiți proactiv. Gândiți-vă la unele întrebări frecvente care nu sunt încă pe Google. Publicați singur întrebări și răspunsuri. Apropo, această abordare este cu siguranță în conformitate cu orientările Google.

Iată câteva sfaturi despre unde să căutați astfel de întrebări:

  1. gândiți-vă la întrebările pe care le primiți de la clienții dvs. când vă sună;
  2. folosiți întrebările pe care le obțineți în mod normal în formularele de contact sau pe social media;
  3. gândiți-vă la ce servicii SEO, de exemplu, oferă afacerea dvs. care nu sunt încă în Google Q and A

Încercați să acoperiți cât mai multe informații posibil. Astfel, un client pune una dintre întrebările pe care le-ați adăugat deja la profilul dvs. Replicile automate Google vor răspunde la aceste nevoi de informare ale clienților.

Astfel, puteți fi sigur că clienții dvs. nu vor fi informați greșit.

Promovați produsele sau serviciile mai puțin cunoscute. Doriți ca urmăritorii dvs. să învețe mai multe despre unele produse sau servicii? Utilizați Google Q and A pentru a răspândi conștientizarea.

Concluzie

Întrebările și răspunsurile de la Google sunt deja de câțiva ani prezente printe noi. Este păcat că majoritatea proprietarilor de afaceri încă ignoră această funcție.

Încă de pe vremuri era o mică adăugare a aplicației Android Google Maps. A rămas neobservată de majoritatea utilizatorilor.

Acum s-a transformat într-un instrument puternic. Acesta poate răspunde automat la majoritatea întrebărilor clienților dvs. A vă opune acestui nou trend în zona de optimizare SEO nu mai este o opțiune.

Începeți să dezvoltați activ secțiunea de întrebări și răspunsuri din Google My Business. În acest mod puteți obține controlul asupra imaginii mărcii dvs. în căutare.

Google oferă acum utilizatorilor toate instrumentele de care au nevoie. Clienții pot alege o afacere locală, direct din căutare. Cu toate acestea, depinde de dvs. dacă vreți să creați un profil Google My Business.

Lasă un comentariu