Backlink, cum să evitați cele 6 tipuri care nu sunt pe placul Google

Backlink, cum să evitați cele 6 tipuri care nu sunt pe placul Google. Calitatea profilului de backlink-uri este unul dintre cei mai importanți indicatori. Google se folosește de aceștia în legătură cu modul de clasare al website-ului.

Un specialist SEO poate petrece luni, dacă nu chiar ani, în dezvoltarea relațiilor cu donatorii de link-uri. Crearea de strategii de conținut eficiente, profilarea resurselor relevante și așa mai departe.

Dar nu toate link-urile care sunt atât de greu de obținut sunt de fapt valoroase. Unele dintre ele (sau multe!) nu vor fi luate în considerare de Google. Care sunt acelea? Vă concentrați efortul pe tipul potrivit de backlink-uri?

În acest articol de pe blog vedem ce tipuri de backlink-uri nu merită timpul dvs.

1. Backlink din domenii .edu

Ați văzut persoane care primesc legături comentând pe website-urile .edu. Sau din articole publicate pe portalurile studenților. S-ar putea să funcționeze dacă link-ul provine de la un blog foarte de renume.

Acesta trebuie să trăiască pe o resursă universitară binecunoscută.

Dar asta s-ar aplica oricărui website și nu neapărat unui domeniu de nivel superior. Cel puțin așa au fost considerate legăturile .edu, ca fiind de nivel superior.

Contrar credinței populare, majoritatea link-urilor .edu sunt pur și simplu ignorate de Google. Mai mult decât atât, sunt considerate chiar spam. Specialiști în optimizare SEO vă sfătuiesc să nu consumați eforturi în obținerea de legături din .edu.

Reprezintă o pierdere de timp și de energie.

Mai mult, țineți cont că Google le consideră spammy. S-ar putea să fi mai bine să le marcați ca fiind nofollow sau să le eliminați cu totul. Prin intermediul unei analize SEO puteți avea acces la toate datele necesare pentru a fi în siguranță.

2. Link-uri plătite

Link building-ul este un proces lung și obositor. Atât de obositor încât este tentant să le dobândim în schimbul unei compensații monetare. Unele persoane încearcă să evite obținerea unui aport de trafic organic.

Achiziția de link-uri se poate face sub forma plății de bani sau în schimbul unor servicii sau produse. Sau orice fel de compensație „monetară” la care vă puteți gândi. Există website-uri care vând link-uri ca un mod de viață și de afaceri.

De ce trebuie să vă abțineți de la achiziționarea de link-uri:

 1. credeți sau nu, este destul de ușor pentru Google să detecteze website-uri ce vând link-uri. Cel mai probabil nu sunteți singurul care se apropie de ele pentru o vânzare. Dacă un astfel de website este detectat ca având link-uri de vânzare s-ar putea să obțină penalități. Drept urmare, rangul paginii lor scade, periclitând dramatic investițiile în link building. Într-un final, se ajunge la reducerea clasamentului website-ului dvs.;
 2. fiți mai atenți atunci când vă apropiați de website-urile care vând link-uri la vrac. Se află cu siguranță sub radarul Google! Ceea ce înseamnă că Google le-a listat deja și le ignoră în mod implicit.

Pentru consumator, ar fi bine ca website-urile să fie marcate cu roșu de Google. Astfel, nu se vor irosi bani sau eforturi în strategia de backlink-uri. Dar nimeni nu vă poate spune cum să vă conduceți afacerea, nici măcar Google.

Regula de aici este să jucați corect și să nu vindeți sau să cumpărați link-uri. Este mult mai distractiv să le câștigați organic!

Există atât de multe instrumente care vă ajută să alegeți cele mai bune resurse cu care să lucrați.

3. Backlink-uri din comunicate de presă

Poate că a existat un moment în care s-ar scrie un comunicat de presă pentru actualizarea produsului. Trageți sfori, în speranța că vă ajută la crearea de legături și relații publice.

În trecut, jurnaliștii acordau atenție unor asemenea știri. Dar adevărul este că aceste legături nu ajutau cu adevărat la crearea profilului de backlink. Cu siguranță sunt inutile și în zilele noastre.

Câteva aspecte de reținut pentru această situație:

 • Google transmite link-urile în comunicate de presă în mod implicit. Sunt publicate de companii, fiind nefirești;
 • link-urile din comunicatele de presă trebuie să fie nofollow. Din nou, Google le clasifică drept link-uri nefirești;
 • dezvoltarea și distribuirea comunicatelor de presă ar putea fi în continuare o bună practică. Mai ales pentru conștientizarea mărcii și relațiile publice. Poate că reprezentați un brand binecunoscut și aveți o strategie solidă de PR. Dar în scop de link building, nu pierdeți timpul pentru această activitate.

4. Link-uri din directoare

Listarea afacerii dvs. în directoarele relevante și de renume reprezintă o modalitate veche. Cu toate acestea, e bună în a atrage trafic de calitate pe website-ul dvs. și de a câștiga link-uri valoroase.

Directoare de bună calitate, bine moderate, vă pot ajuta să vă construiți profilul de backlink. În special dacă aveți un website „tânăr”. Fiți foarte selectiv în alegerea directoarelor relevante și nu faceți trimiteri în masă.

Puncte cheie despre utilizarea directoarelor ca tehnică de link building:

 1. Google a devenit inteligent și va ignora legăturile din directoarele irelevante și de calitate scăzută. Acesta este timp și efort consumat cu zero beneficii;
 2. nu adăugați cuvinte cheie în textele de ancorare din link-urile din directoare;
 3. nu luați în considerare niciodată să lucrați cu directoare care nu au politici de revizuire. Acestea sunt de o calitate foarte slabă și nu vă vor face nimic bun;
 4. nu trimiteți informațiile companiei dvs. în directoarele irelevante. Motivul este destul de evident.

Ce puteți să faceți în acest caz?

Sunteți la început de drum și nu știți de unde să începeți? Folosiți o strategie de marketing digital realizată în prealabil. Aceasta trebuie să fie elaborată pe baza celor mai bune practici de optimizare SEO.

Există instrumente care vă ajută să începeți și vă oferă sfaturi despre cum să vă construiți profilul de backlink. Vă oferă și informații în legătură cu ce directoare să luați în considerare.

5. Link-uri din articole și publicații irelevante

Construirea legăturilor printr-o strategie de conținut bine gândită. Aceasta este, probabil, cea mai bună modalitate de a crea un profil de backlink solid și performant.

Dar există întotdeauna un „dar”. Evitați dezvoltarea de conținut doar pentru a obține o legătură. S-au terminat zilele în care conținutul era reeditat în publicații diferite.

S-au terminat vremurile în care umpleam textele de cuvinte cheie. Nici textele de ancoră bogate în cuvinte cheie care puteau duce la un link de calitate nu mai funcționează. De fapt, Google folosește acești indicatori pentru a ignora astfel de legături.

Aspecte de luat în considerare atunci când urmăriți o strategie de backlink:

 1. scrieți întotdeauna conținut de calitate corect, la subiect și relevant pentru public. Nu economisiți bani pentru așa-numiții scriitori care dezvoltă conținut de slabă calitate. Google va ignora astfel de publicații, eventual marcându-vă ca un website spammy;
 2. nu publicați niciodată același conținut pe resurse diferite. Folosiți rel=”canonical” pe lângă rel=”nofollow” dacă trebuie să copiați conținutul;
 3. nu colaborați cu sursele care publică un conținut irelevant pe website-ul lor. Mai ales dacă suspectați că a fost dezvoltat special pentru schimb de legături. Astfel de legături nu numai că nu vă fac bine, dar vă pot deteriora reputația. Pot lucra împotriva dvs. în clasamentul Google sau Bing.

Ce trebuie să faceți pentru a colabora cu surse care au o reputație bună? Care sunt relevante pentru nișa dvs. și de bună calitate? Puteți să spionați profilul de backlink al concurenților dvs. de top.

Aceste surse acceptă publicații de la concurenții dvs.? Există șanse mari ca și articolele dvs. să fie vizate și vă accepte conținutul. Aveți în vedere că trebuie să dezvoltați un articol convingător și la îndemână.

6. Link-uri colectate folosind scripturi speciale și/sau un externalizator de link building

Vă ocupați de diverse servicii SEO și de promovare web de o viață? Probabil că ați găsit software-uri și scripturi care au ca scop îmbunătățirea profilului de backlink, rapid.

Nu le amestecați cu instrumente de creare a legăturilor legitime care vă ajută să faceți cercetări adecvate. Să creați strategii eficiente de conținut etc. Aici vorbim despre scripturi speciale care generează automat backlink-uri folosind algoritmi.

Această metodă nu este doar inadmisibilă, dar am putea spune că este strict interzisă. Nu știți niciodată ce fel de legături aveți și puteți ajunge să nu aveți de unde să le eliminați.

O astfel de tehnică ar putea fi utilizarea unui script pentru a publica diverse comentarii în numele dvs. Mai apoi, folosiți un link către website-ul dvs. pe o varietate de resurse.

Această metodă oferă incertitudine iar Google nu favorizează astfel de activități.

O notă mai importantă! Fiți atenți atunci când externalizați construcția de link-uri. Există multe persoane care sunt gata să ofere astfel de servicii.

Cu toate acestea, sunt foarte puțini care știu de ce aveți nevoie. Nu vor fi gata să petreacă timp pentru construirea unui profil de calitate. Într-un final, nu vor putea produce rezultate mai bune decât personalul dvs.

Concluzie

Sursa de la care a fost achiziționată legătura este extrem de importantă. De asemenea, trebuie să acordăm atenție și locului în care este plasat link-ul. Care este textul ei de ancorare și așa mai departe.

Puteți găsi o mulțime de informații pe web despre faptul că Google ar putea ignora o legătură. Chiar dacă este plasată pe o resursă de top, de cea mai bună calitate, super-relevantă.

Link-ul este plasat în subsol? Nu are relevanță pentru conținutul articolului sau propoziția în care este plasat? Google îl va ignora, anulând efectiv toată munca grea care a fost depusă, în primul rând.

Poate că din anumite motive ați generat un link necorespunzător. Mai bine adăugați-l în fișierul disavow sau ștergeți-l cu totul.

Când lucrați la profilul de backlink gândiți-vă la obiectivul plasării link-ului în sursa pe care o alegeți. Vă va ajuta să aduceți un trafic organic de calitate. Va influența în mod favorabil conștientizarea brand-ului.

Vă va îmbunătăți rangul paginii. Câștigarea de legături nu ar trebui să fie niciodată singurul dvs. obiectiv! Nu participați la schemele de legături. În cel mai bun caz, Google le va ignora.

În cel mai rău caz, va aplica penalități împotriva website-ului dvs.

Lasă un comentariu