Audit SEO, cu Google Chrome

Audit optimizare SEO, cu Google Chrome, pentru testarea performanței website-ului. Știați că Google Chrome poate efectua un audit complet al unei pagini web?

Unealta respectivă poate analiza performanța, partea de SEO, cele mai bune practici, accesibilitate, PWA și multe altele analize.

Cum se execută un audit SEO!

În versiunea 60, Chrome a introdus o nouă completare a instrumentelor sale pentru dezvoltatori. Este o caracteristică completă de audit SEO, pentru paginile web.

Această caracteristică este alimentată de un instrument numit Lighthouse.

Practic, este un instrument open source disponibil pe GitHub. Pentru a rula un audit SEO, trebuie să deschideți Chrome Dev Tools (F12) și să dați click pe Audits:

Audits

O altă posibilitate de accesare a opțiunii Audits, este prin accesarea celor trei puncte din dreapta-sus, a browser-ului, apoi click pe opțiunea Mai multe instrumente și Instrumente pentru dezvoltatori.

Înainte de a executa un audit, puteți selecta diferite opțiuni de configurare. În primul rând, puteți selecta categoriile în care doriți să fie testat website-ul țintă.

Dezactivarea unei categorii face analiza mai rapidă, dar să păstrăm acum toate categoriile.

În plus, puteți selecta dacă Lighthouse trebuie să vă testeze site-ul ca agent mobil sau desktop. În cele din urmă, puteți spune browser-ului Chrome, să emuleze un dispozitiv cu procesor mai lent.

De asemenea și o conexiune de rețea mai lentă, astfel încât să puteți verifica cum funcționează site-ul dvs. pe dispozitive mobile cu nivel inferior și conectivitate mai slabă.

Merită să verificați, deoarece rezultatele pot fi dramatic diferite de ceea ce experimentați pe computerul dvs. de ultimă generație și o conexiune la Internet, super-rapidă.

Primul audit SEO

Chrome analizează pagina dvs. pentru diverse potențiale probleme generate în categoriile selectate. După efectuarea auditului, primiți un punctaj pentru fiecare dintre categorii până la 100 de puncte.

Pentru început voi testa un website care pretinde că oferă cursuri SEO:

Audit SEO, Cursuri SEO

Am ales să testăm un website care oferă cursuri SEO, pentru că avem același profil de activitate. Performanța website-ului respectiv este foarte slabă după cum vedeți.

În mod normal, un website care oferă astfel de servicii, ar trebui să fie bine optimizat. Mai jos, avem o imagine cu un audit SEO, creat pentru pagina noastră de cursuri SEO:

Cursuri SEO Net

Evident, rezultatul arată altfel. Este posibil ca la Dvs., să scadă 1-3 procente din cauza conexiunii dar oricum, diferența este enormă!

Rețineți că extensiile Chrome instalate în browser pot avea un impact negativ asupra rezultatelor, astfel încât poate fi mai bine să rulați un audit SEO, în modul incognito, unde aceste extensii sunt dezactivate.

Categoriile de testare pentru un audit SEO

În fiecare dintre categorii, scorul este calculat pe baza verificărilor care au eșuat și care au trecut testul. Puteți vedea exact ce a avut succes, ce nu și puteți citi detalii despre fiecare test.

În plus, unele categorii conțin o listă de verificări manuale suplimentare – pași care nu pot fi validați automat, dar sunt încă importante și merită testat.

Performanţa, extrem de importantă

Prima categorie este Performanța, legată evident, de încărcarea website-ului în browser. Este fără îndoială un domeniu crucial pe care să ne concentrăm.

Este foarte greu să atingi performanțe de 100%, dar nici nu poți avea un procent de optimizare slab și să mai pretinzi că oferi cursuri SEO.

Lighthouse poate lua în considerare și poate simula o conexiune de rețea lentă și un procesor mai lent. S-ar putea să fiți surprins cât de proastă este performanța site-ului dvs. în astfel de circumstanțe.

Aceasta poate fi configurată înainte de a rula un audit SEO.

În plus față de clasamentul punctajului 0-100, Lighthouse măsoară diferite valori ale performanței, care sunt foarte utile la determinarea performanței percepute de un utilizator.

Nu este la fel de important cât durează pagina pentru a încărca complet toate detaliile fine. Ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra experienței utilizatorului este atunci când primul conținut semnificativ este pictat pe pagina ta și când începe să fie interactiv.

Timpul procesului de încărcare

Sub parametri, puteți vedea imagini cu website-ul Dvs., în timp ce se încarcă. Așa arăta pagina dvs. în timpul procesului de încărcare.

Este util să verificați dacă pagina dvs. redă treptat un anumit conținut în loc să fie albă de cele mai multe ori, deoarece utilizatorii percep astfel de pagini ca fiind mai rapide și sunt mai puțin susceptibile să plece atunci când pagina încă se încarcă.

Dar ceea ce este cu adevărat util este că instrumentul vă recomandă diferite modalități de a crește performanța în cazul dvs. cu date reale – adică cât timp puteți economisi efectiv, rezolvând diverse probleme.

Aplicația Web progresivă (PWA)

Aplicațiile Web progresive sunt un set de principii și orientări de proiectare de către Google. Acesta ar trebui să conducă la o experiență ușoară a utilizatorului similar cu o aplicație mobilă nativă.

Audits Inexistent

În imaginea de mai sus se poate vedea inexistența PWA.

Aplicațiile PWA, sunt utilizate pentru servicii sau erori de server, astfel încât aplicația poate lucra pe rețele de calitate scăzută sau chiar offline. Iar când este online, are întotdeauna datele actualizate.

Ar trebui ca PWA să fie încărcat doar prin HTTPS, să utilizeze notificări push și să ofere timpi de încărcare și performanță excelente. Ceea ce face Lighthouse este că testează aplicația pe lista de verificare PWA.

Accesibilitate

Această secțiune acoperă accesibilitatea, ceea ce înseamnă că aplicația dvs. poate fi utilizată de cât mai mulți utilizatori.

În mod obișnuit, acest lucru înseamnă că utilizatorii cu un anumit tip de deficiență sau handicap au o experiență cât mai lină.

Aceasta include, dar nu se limitează la, furnizarea de metadate suficiente pentru cititorii de ecran – cum ar fi atributele ARIA, contrastul, etc.

Structura conținutului dvs. trebuie să țină cont și de acest aspect și trebuie să vă asigurați că utilizați elemente semantice adecvate.

Imaginile dvs. ar trebui să aibă atribute alt corespunzătoare, câmpurile de formă ar trebui să aibă elemente de etichetă și așa mai departe. Acest ghid de accesibilitate rezumă frumos acest lucru.

Ce este interesant, este faptul că Lighthouse, poate analiza pagina dvs. pentru contrastul culorilor – adică vă anunță dacă culoarea textului dvs. este ușor de citit pe fundalul ales.

Cele mai bune practici

Această categorie conține diverse articole cum ar fi utilizarea constructiilor învechite, HTTP / 2, HTTPS, jurnalul consolei, gestionarea câmpurilor de parolă și multe altele.

Articole Recomandate:

Un element pe care l-am găsit foarte interesant și important este detectarea bibliotecilor Javascript cu vulnerabilități de securitate cunoscute. Aceasta se bazează pe integrarea cu un instrument terț numit Snyk.

SEO

Această categorie se concentrează pe optimizarea pentru motoarele de căutare. Acoperă în principal partea de SEO, adică website-ul Dvs. conține suficiente metadate pentru motoarele de căutare, cum ar fi metaetichetele de antet HTML, titlul, dacă pagina respectivă nu este blocată de la indexare, link-urile dacă au text descriptiv și așa mai departe.

Extensia Google Chrome Audits

Inițial, înainte ca Lighthouse să fie integrat ca parte a Chrome Dev Tools, acesta era disponibilă ca o extensie Chrome de sine stătătoare.

Acest lucru poate fi util dacă aveți o versiune mai veche de Chrome, sau dacă doriți să încercați cele mai noi caracteristici ale Lighthouse.

Acest lucru se datorează faptului că Chrome, versiunea stabilă, nu include cea mai recentă și cea mai mare versiune a Lighthouse, dar extensia este valabilă.

Audit SEO cu web.dev

Google, mai deține un website de testare pe lână PageSpeed Insights și extensia Audits, din browserul Chrome.

Aici lucrurile se complică puțin pentru că diferențele între teste sunt destul de mari. Această unealtă de audit SEO, o găsiți aici.

Primul test l-am făcut pentru website-ul de cursuri SEO pe care l-am testat și mai sus. Iată cum arată:

Web Dev Cursuri SEO ro

Testul următor este făcut la website-ul nostru:

Web Dev Cursuri SEO net

Aceste teste sunt extrem de importante pentru website. În primul rând, dacă nu sunteți inițiat în acest domeniu de activitate, puteți ști exact ce să cereți persoanei sau companiei care a dezvoltat website-ul Dvs.

De asemenea, puteți testa website-ul sau website-urile concurente. În acest mod, veți ști ce concurenți aveți și cât de bine este optimizat website-ul lor.

Performanța unui website ține de foarte mulți termeni. Testele respective pot fi făcute de orice persoană și nu trebuiesc cunoștințe SEO, avansate.

Când doriți să cumpărați diverse servicii SEO, sau pachete de promovare, puteți pur și simplu să testați website-ul companiei care oferă astfel de servicii. Veți fi dezamăgit de ce puteți găsi în mediul online!

Să revenim la Web.dev!

După cum spuneam mai sus, Web.dev este un website nou lansat de Google. Acesta vă permite să testați website-ul dvs. direct din browser (fără să utilizați Instrumentele pentru dezvoltatori, din Chrome).

Web.dev, poate avea mai multe avantaje în ceea ce privește utilizarea Lighthouse integrat.

În primul rând, folosește cea mai recentă și cea mai stabilă versiune, spre deosebire de Dev Tools.

Apoi, nu mai depinde de procesorul și rețeaua curentă a computerului dvs., deoarece folosește serverele Google. Acest lucru poate fi util atunci când aveți o rețea mai lentă sau instabilă.

Dacă vă autentificați, puteți vedea graficele cum evoluează scorul în timp. Interesant este că diferențele de la o testare la alta sunt destul de mari sau poate este doar o chestiune de moment.

Ceea ce este foarte utile la web.dev este că, pe lângă măsurarea cu Lighthouse, găzduiește multe tutoriale și articole grupate în mai multe secțiuni.

Acestea sunt legate direct de problemele pe care Lighthouse le monitorizează și includ securitate, SEO, accesibilitate, performanță și multe altele.

Astfel puteți afla despre dezvoltarea web modernă și despre cum puteți îmbunătăți scorul paginii dvs.

Concluzie

Lighthouse oferă o modalitate plăcută de a testa o pagină web pentru probleme de performanță, respectarea PWA, SEO, Accesibilitate și alte bune practici.

Chiar dacă instrumentul este integrat frumos cu instrumentele Chrome Developer, poate doriți să luați în considerare integrarea acestuia cu procesul web.dev, pentru a verifica eventualele probleme în mod continuu.

Dacă aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0358 100 900, pe mobil la numărul 0754 308 781, sau prin email la adresa office[at]seo.org.ro, sau office[at]cursuriseo.net.

Lasă un comentariu